perjantai 23. tammikuuta 2015

Unelmatyö: Piirtäminen, kuvitus, sarjakuva, pilakuva, grafiikka, sekataide

Miten työllistää itsensä piirtäjänä, kuvittajana, graafikkona? Lehdessä, verkossa, yhdistyksissä,
keikkatyönä. Freelancerina, yrittäjänä ( palkat esim. ukko tai eezy ) tai osakunnassa. Pop up tai joulumyyjäiset. Ilmaiset verkkosivut voi perustaa, ja käyttää kuvia töistään työnäytteinä. 

Olen bloggaaja, piirtäjä, kuvittaja, graafikko, sarjakuvan tekijä ja valokuvaaja. Miten työllistän itseni graafikkona? Työttömänä uutiskuvia kaupungilta ottaen. Nappaa uutisukuva ensimmäisenä - voit ansaita rahaa. Taidekuvat. Tilauksesta hää- ja lapsimuotokuvia. Juhlat: Halloween ja lakkiaiset. Mediassa, lehdessä, verkossa, yhdistyksissä, keikkatyönä. Freelancerina, yrittäjänä, osuuskunnassa. 

Freelancerina:
 •  Yrittäjänä. Yrittäjät.fi: Minustako yrittäjä
 • Miten hoitaa palkat? Paperisodan? Kafkalaisen byrokratian? esim. Ukko tai Eezy palveluiden kautta:
 • UKKO.fi : ” Ala kevytyrittäjäksi! Laskuta ilman omaa yritystä. Säästä omaa aikaasi, jätä ikävät paperityöt ja byrokratia meidän hoidettavaksi. Laskuta ilman omaa yritystä UKKO.fi:n avulla. Rekisteröidy nyt maksutta! ” wwww.ukko.fi 
 • Eezy.fi: ” Ryhdy Eezy yrittäjäksi‎. Yrittäjyyttä ilman byrokratiaa ja paperisotaa. Mitä haluaisit tehdä? ”  www.eezy.fi


 • Yrittäjät. Minustako yrittäjä. Osuuskunta: ” Osuuskunta on yhtiömuoto, jonka tarkoituksena on sen jäsenistön taloudenpidon tai elinkeinon tukeminen harjoittamalla taloudellista toimintaa siten, että osuuskunnan jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita. Toiminnan tarkoituksesta voi säännöissä määrätä toisin. Osuuskunnan voi mieltää eräänlaisena aatteellisen yhdistyksen liiketoiminnallisena vastinparina, jonka sääntely on melko samanlaista kuin osakeyhtiöissä.” lue lisää

Virtuaalisten cv:den eli ansioluetteloiden, portfolioiden eli työnäytteiden tekeminen, ja päivitäminen, itsensä brändääminen. 

 • Muista erottuminen. Blogit ja/tai ilmaiset verkkosivut voi perustaa, ja käyttää kuvia töistään työnäytteinä. Myös tekstejään voi visualisoida, teemoittaa. matkakertomukset, työttömän haastattelu. Some-päivitys:
 • LinkedIn   hyvin asiallinen, voit lisätä kolme suoraa linkkiä työnäytteisiini/blogiin. Profiilin voi jakaa  
 • FaceBookin ja  
 • Twitterin kanssa, joissa voi tehdä pelkän työnhakija-profiilin, jossa voi brändätä itseään ja tsekkailla työnhakukanpanjoita
 • Blogger, G+, ja Youtube - samalla Google-tilillä kaikki: työnäytteet kuvina ja videoina, linkkeinä.Youtubessa voi tilata myö työnantajien, rekryfirmojen, koulujen jne kanavia kuten: TVY ry:n kanava tvyrytube,Suomen yrittäjät, YLE, TEMvideot, Kun koulu loppuu.fi, Duunitori,Monster.fi Avoimet työpaikat.

Virtuaaliset cv:t ja portfoliot, työnäytteet: 
 • Työ- ja opiskelu-uran saa näkymään kauniina värikkäänä graafisena pylväsdiagrammina, taidot näkyvät myös grafiikkana, myös osaamasi kielet saa näkyviin maailmankartalle. LinkedInin tietoja voit käyttää suoraan:vizualize.me
 • Blogit, menneet projektit, tulevat projektit, työkokemus, presentaatiot, linkit. LinkedIn&Twitter:  www.enthuse.me
 • Kaikki työnäytelinkkisi yhdellä sivulla, plus kuva:  flavors.me 
 • www.tumblr.com voi välittää kiinnostavia kuvia, viisauksia tai linkkejä
 • pinterest    jonne voi koota "tauluja" kiinnostavista asioista, ja luoda kontakteja

 • Miten jalka oven väliin? Persoonallisella visuaalisella hakemuksella, tiivistäen, visualisoiden. Aloittaa harjotteluna? Kokeiluna?


 • Graafiset suunnittelijat, art directorit, taittajat ja kuvittajat

  Graafisen suunnittelijan ja kuvittajan työn hinnoittelu koostuu erilaisista työvaiheista, kuluista ja kustannuksista. Eri työvaiheita ovat graafisen suunnittelun osalta mm. toimeksiantajan kanssa käytävät neuvottelut, matkakulut, konsultointi, aineiston hakeminen ja kokoaminen, digitaalisen materiaalin, mm. kuvatiedostojen, siirto ja muokkaus, varsinaisten sivujen suunnittelu, korjaukset, printit ja painovalmiin materiaalin lähettäminen.

  Graafisen suunnittelijan kulut sijoittuvat kirjoittavan toimittajan ja valokuvaajan välille. Hän tarvitsee työssään hyvän tietoteknisen valmiuden useine ajan tasalla olevine ohjelmineen. Näiden uusiminen ja kouluttautuminen niiden käyttöön on jatkuvaa työtä. Alla oleva laskelma perustuu Journalistiliiton työmarkkinatutkimuksen mukaisiin graafisen suunnittelijan kuluihin ja toimittajan edellä selvitettyyn keskimääräiseen tulotasoon.

  Sanoma- ja aikakauslehdistö
  • Yleinen tuntiveloitus 78 € /tunti • Päivän työ 598 euroa.
  • Sivukorvaus sekä valmiin sivun uudelleen suunnittelu 78 €/tunti (rutiinityö)
  • Verkkosivujen graafinen suunnittelu 78 €/tunti.
  Hinnoittelun perusteena on tunti-, sivu- tai kappaleveloitus.
  Suuremmissa kokonaisuuksissa työlle voi laskea kokonaistarjouksen.

  Art directorin työtä vastaavan suunnittelun tai ulkoasusuunnittelun sekä sivupohjan ja mallisivun eli mastersivun suunnittelun hinnoittelussa tuntikorvauksen tulee olla työn vaativuuden vuoksi yllä mainittuja korkeampi.
  Ulkoasusuunnittelun ja toteutuksen hintaan lisätään aina arvonlisävero 24 %.
  Logot, vinjetit ja kuvitukset ovat tekijänoikeuden luovutuksina alvittomia. Alv lisätään, jos niitä käytetään mainostarkoitukseen.

  Kirjan graafinen suunnittelu
  • Kirjan graafisen ulkoasun suunnittelun tuntiveloitus 78 € /tunti.
  • Kirjan kannen suunnittelu 78 € /tunti.
  • Sivupohjan eli masterpohjan suunnittelu 78 € /tunti.
  • Sivun graafinen suunnittelu 78 € /tunti.

  Uusintapainoksista veloitetaan 50 % alkuperäisestä hinnasta.
  Julkaistavasta kirjasta kustantaja tekee graafikon kanssa kustannussopimuksen.

  Kuvittaminen
  • Kuvitustyön ja käyttöoikeuden tuntihinnat suunnittelu- ja toteutustyölle 78 €/tunti.
  Kuvitusta voi myydä myös kappalehinnoilla, jolloin tulee huomioida työn vaativuus, julkaiseva media, kuvan käyttöoikeuksien laajuus sekä sallittu käyttöaika. Kappalehinnat vaihtelevat näistä syistä johtuen suuresti.
  Alkuperäisteos on aina tekijän omaisuutta. Sen myyntihintaan lisätään alv 10 %.
  Mainostarkoituksiin tehtyjen kuvitusten ja graafiseen suunnittelun hintoihin lisätään alv 24 %.
  Lehtikuvitukset ovat arvonlisäverottomia.
   " Suomen Freelance-journalistit -sivulta lainaus
Unelmatyö: piirtäminen, kuvitus, sarjakuva, pilakuva, grafiikka, sekataide
Tvy ToimitusUnelmatyö: piirtäminen, kuvitus, sarjakuva, pilakuva, grafiikka, sekataidePaintings - Michelle Johnsonfrom "The Illustrated Jane Eyre" by Dame DarcyJean-Michel Basquiat by meLife Doesn't Frighten MeStyle "Art Brut" - WikiPaintings.org Jean Dubuffet - Grand Maitre of the Outsider, 1947Jean Michel Basquiat - Untitled (Lung), 1986. #jeanmichelbasquiat http://www.widewalls.ch/artist/jean-michel-basquiat/unknown artistdaliWe hate Rain by ~sanikoko on deviantARTIt’s one of Paul Lung’s insanely realistic pencil drawings!"Ratatouille" color study for Anton EgoMes héroïnes en fiction: Yoko Tsunoyoko tsunoYoko TsunoYoko TsunoNemi... Nemi Montoya - cynical and romantic black metal girlEmily the Strange - Buzz ParkerJosh Agle (Shag) - " Gina and the Cat "- Ronaldo Inc..Comic Book Artist: Skottie YoungCatart and illustrationillustration, animal, cat, naiveMercedes Garcia BravoIllustration by Janusz Grabiański.Giraffe paintingBy MacGreenThis is 'One Cool Black Cat'I am watching you.Mid Century Modern 11 X 14 Original Acrylic Abstract by donnamibus, $50.00Alessia ManniniJane Crowther - Black CatRonald Searle's cat drawings 1960sAlison Oliver print & patternKitty artworkCollageAdorable paint and collage pig from Sleepyhead Design StudiosLove this print - the colors, the vintage typewriter, and most especially the message!//Gorgeous piece of art! And anything that includes a typewriter is good!mixed media original by BaxtersMomSummer. Mixed media collage. Size 21*30 cm. Made by Daria Pneva. More details on blog.Vintage Driftwood Mermaid #1 Sign: Beach Decor, Coastal Home Decor, Nautical Decor, Tropical Island Decor & Beach Cottage FurnishingsErin Ashley ArtSaatchi Online Artist: Karin Johannesson; Watercolor 2014 Painting "Dreamy Poppies IV"owliesOlen taiteilija - lukuvuoden alkuun.Vastavärit, liukuväri - kaupunkisiluetti.Art Projects for Kids. Andy #Warhol Pop art project. Design your own soup label and wrap it on a real can. Free PDF template.Open ideat: käsityöSee On

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti