perjantai 23. tammikuuta 2015

Unelmatyö: Animaatio, elokuva, mainos

 Freelancerina:

 •  Yrittäjänä. Yrittäjät.fi: Minustako yrittäjä
 • Miten hoitaa palkat? Paperisodan? Kafkalaisen byrokratian? esim. Ukko tai Eezy palveluiden kautta:
 • UKKO.fi : ” Ala kevytyrittäjäksi! Laskuta ilman omaa yritystä. Säästä omaa aikaasi, jätä ikävät paperityöt ja byrokratia meidän hoidettavaksi. Laskuta ilman omaa yritystä UKKO.fi:n avulla. Rekisteröidy nyt maksutta! ” wwww.ukko.fi 
 • Eezy.fi: ” Ryhdy Eezy yrittäjäksi‎. Yrittäjyyttä ilman byrokratiaa ja paperisotaa. Mitä haluaisit tehdä? ”  www.eezy.fi


 • Yrittäjät. Minustako yrittäjä. Osuuskunta: ” Osuuskunta on yhtiömuoto, jonka tarkoituksena on sen jäsenistön taloudenpidon tai elinkeinon tukeminen harjoittamalla taloudellista toimintaa siten, että osuuskunnan jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita. Toiminnan tarkoituksesta voi säännöissä määrätä toisin. Osuuskunnan voi mieltää eräänlaisena aatteellisen yhdistyksen liiketoiminnallisena vastinparina, jonka sääntely on melko samanlaista kuin osakeyhtiöissä.” lue lisää

Virtuaalisten cv:den eli ansioluetteloiden, portfolioiden eli työnäytteiden tekeminen, ja päivitäminen, itsensä brändääminen. 

 • Muista erottuminen. Blogit ja/tai ilmaiset verkkosivut voi perustaa, ja käyttää kuvia töistään työnäytteinä. Myös tekstejään voi visualisoida, teemoittaa. matkakertomukset, työttömän haastattelu. Some-päivitys:
 • LinkedIn   hyvin asiallinen, voit lisätä kolme suoraa linkkiä työnäytteisiini/blogiin. Profiilin voi jakaa  
 • FaceBookin ja  
 • Twitterin kanssa, joissa voi tehdä pelkän työnhakija-profiilin, jossa voi brändätä itseään ja tsekkailla työnhakukanpanjoita
 • Blogger, G+, ja Youtube - samalla Google-tilillä kaikki: työnäytteet kuvina ja videoina, linkkeinä.Youtubessa voi tilata myö työnantajien, rekryfirmojen, koulujen jne kanavia kuten: TVY ry:n kanava tvyrytube, Suomen yrittäjät, YLE, TEMvideot, Kun koulu loppuu.fi, Duunitori, Monster.fi Avoimet työpaikat.

Virtuaaliset cv:t ja portfoliot, työnäytteet: 
 • Työ- ja opiskelu-uran saa näkymään kauniina värikkäänä graafisena pylväsdiagrammina, taidot näkyvät myös grafiikkana, myös osaamasi kielet saa näkyviin maailmankartalle. LinkedInin tietoja voit käyttää suoraan: vizualize.me
 • Blogit, menneet projektit, tulevat projektit, työkokemus, presentaatiot, linkit. LinkedIn&Twitter:  www.enthuse.me
 • Kaikki työnäytelinkkisi yhdellä sivulla, plus kuva:  flavors.me 
 • www.tumblr.com voi välittää kiinnostavia kuvia, viisauksia tai linkkejä
 • pinterest    jonne voi koota "tauluja" kiinnostavista asioista, ja luoda kontakteja

 • Miten jalka oven väliin? Persoonallisella visuaalisella hakemuksella, tiivistäen, visualisoiden. Aloittaa harjotteluna? Kokeiluna?


 • Valokuvaajat ja videokuvaajat
  Valokuvaajien hinnoitteluperusteena on joko käytetty aika tai julkaistut kuvat. Valokuvaajien kulurakenne on Journalistiliiton jäseniltään keräämien tietojen mukaan ammattikäytön vaatiman laitteiston vuoksi kirjoittavaa toimittajaa raskaampi. Tämä ero on huomioitu tässä laskelmassa.
  Tuntilaskutus
  • Video tai stillkuvaus, lähtöhinta 197 € (Sisältää tunnin kuvausta ja tunnin kuvankäsittelyä.)
  • Seuraavat tunnit 106 €/ tunti
  • Kuvankäsittely tai videon editointi 106 €/ tunti
  Kuvauksen lisäksi laskutetaan esimerkiksi kuvankäsittelystä, kuvausjärjestelystä ja matka-ajasta. Jos kuvaaja tekee samalta keikalta sekä stilliä että videokuvaa kuvauspalkkiota korotetaan 50 %. Hinta sisältää tavanomaiset kulut. Lisäksi laskutetaan matkakulut ja arvonlisävero 24 %.
  Kuvakohtainen laskutus
  Kuvia voidaan myydä myös kuvakohtaisella hinnalla. Näin menetellään usein arkistokuvia myytäessä. Journalistiliiton työmarkkinatutkimuksista käy ilmi, että kuvien hinnat vaihtelevat käyttötarkoituksen ja median mukaan. Samaa periaatetta noudattavat Suomessa toimivat kuvatoimistot.
  Ensimmäisen kuvan hinta asettuu yleensä välille 140 – 255 euroa.
  Myytäessä useita kuvia samasta aiheesta seuraavat kuvat ovat toisinaan halvempia.
  Kuvan käyttö kannessa nostaa sen hintaa yleensä vähintään 50 %. " Suomen Freelance-journalistit

Graafiset suunnittelijat, art directorit, taittajat ja kuvittajat

Graafisen suunnittelijan ja kuvittajan työn hinnoittelu koostuu erilaisista työvaiheista, kuluista ja kustannuksista. Eri työvaiheita ovat graafisen suunnittelun osalta mm. toimeksiantajan kanssa käytävät neuvottelut, matkakulut, konsultointi, aineiston hakeminen ja kokoaminen, digitaalisen materiaalin, mm. kuvatiedostojen, siirto ja muokkaus, varsinaisten sivujen suunnittelu, korjaukset, printit ja painovalmiin materiaalin lähettäminen.

Graafisen suunnittelijan kulut sijoittuvat kirjoittavan toimittajan ja valokuvaajan välille. Hän tarvitsee työssään hyvän tietoteknisen valmiuden useine ajan tasalla olevine ohjelmineen. Näiden uusiminen ja kouluttautuminen niiden käyttöön on jatkuvaa työtä. Alla oleva laskelma perustuu Journalistiliiton työmarkkinatutkimuksen mukaisiin graafisen suunnittelijan kuluihin ja toimittajan edellä selvitettyyn keskimääräiseen tulotasoon.

Sanoma- ja aikakauslehdistö
• Yleinen tuntiveloitus 78 € /tunti • Päivän työ 598 euroa.
• Sivukorvaus sekä valmiin sivun uudelleen suunnittelu 78 €/tunti (rutiinityö)
• Verkkosivujen graafinen suunnittelu 78 €/tunti.
Hinnoittelun perusteena on tunti-, sivu- tai kappaleveloitus.
Suuremmissa kokonaisuuksissa työlle voi laskea kokonaistarjouksen.

Art directorin työtä vastaavan suunnittelun tai ulkoasusuunnittelun sekä sivupohjan ja mallisivun eli mastersivun suunnittelun hinnoittelussa tuntikorvauksen tulee olla työn vaativuuden vuoksi yllä mainittuja korkeampi.
Ulkoasusuunnittelun ja toteutuksen hintaan lisätään aina arvonlisävero 24 %.
Logot, vinjetit ja kuvitukset ovat tekijänoikeuden luovutuksina alvittomia. Alv lisätään, jos niitä käytetään mainostarkoitukseen.

Kirjan graafinen suunnittelu
• Kirjan graafisen ulkoasun suunnittelun tuntiveloitus 78 € /tunti.
• Kirjan kannen suunnittelu 78 € /tunti.
• Sivupohjan eli masterpohjan suunnittelu 78 € /tunti.
• Sivun graafinen suunnittelu 78 € /tunti.

Uusintapainoksista veloitetaan 50 % alkuperäisestä hinnasta.
Julkaistavasta kirjasta kustantaja tekee graafikon kanssa kustannussopimuksen.

Kuvittaminen
• Kuvitustyön ja käyttöoikeuden tuntihinnat suunnittelu- ja toteutustyölle 78 €/tunti.
Kuvitusta voi myydä myös kappalehinnoilla, jolloin tulee huomioida työn vaativuus, julkaiseva media, kuvan käyttöoikeuksien laajuus sekä sallittu käyttöaika. Kappalehinnat vaihtelevat näistä syistä johtuen suuresti.
Alkuperäisteos on aina tekijän omaisuutta. Sen myyntihintaan lisätään alv 10 %.
Mainostarkoituksiin tehtyjen kuvitusten ja graafiseen suunnittelun hintoihin lisätään alv 24 %.
Lehtikuvitukset ovat arvonlisäverottomia.
 " Suomen Freelance-journalistit -sivulta lainaus
Unelmatyö: Animaatio, elokuva, mainos
Tvy ToimitusUnelmatyö: Animaatio, elokuva, mainosFetiche (1933) de Ladislas Starewicz. http://www.yekibud.es/2014/05/12/ladislas-starewitch-y-la-construccion-de-un-mundo/Ladislas STAREWITCHLadislas StarewitchLadislas StarewitchLadislas StarewitchLadislas StarewitchPRINCESS MONONOKE and Other Studio Ghibli Tribute Art - News - GeekTyrantMy children will have Totoro painted on their wall like this. Heck, I might even do it for my own room."I Love You This Much" by PolySciGuy on sale until 9th August on othertees.com Pin it for a chance at a FREE TEE! #catbus #ghibli #totoro #myneigbortotoro #studioghibli #cats #funnytshirts #miyazaki #funnycatsハウルの动く城 by lixiaoyaoII1483425_10201358611912872_2120113606_n.jpg (679×960)Cardboard Animal Masks - The Jozef Mrva Masks Are Eerie and Creatively Crafted (GALLERY) hey diddle diddle(detail) by Fred Blunt, via FlickrBrian Despain’s Oil Robots | Ape on the Moon: Contemporary Visual CultureKafka's A Country Doctor 1/3ハウルの动く城 by lixiaoyaoIIRussian "Winnie-the-Pooh" with English subtitlesSee On


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti