lauantai 15. huhtikuuta 2017

Täh! Tämänkään mökin sisällä ei ollut Shia LaBeouf

Ohitimme kyllä lintutorneja joissa ei ollut lintuja eikä tiirailijoita. Minulla on nyt kolmet kiikarit, kahdet mallia ooppera ja yksi yksissarvisen. Eikun kykloopin kiikari. Eiväthän ne mukana kule.... Kiasman projektissa on monimutkainen aspekti - olla kuukausi erakkona mutta silti miltei jatkuvassa yhteydessä taidemuseon käyskentelijöihin ja rolleihin.
    Näyttelijät ja julkisuuden henkiltö joutuvat kohtaamaan - kuten tavallisetkin suvaitsevaiset humaanit humanoidit ja ihmiset - uskomattoman määrän paskaa ja mämmiä trollien ja muiden mulggujen osalta. Miten pää kestää? Miten tuntee työnsä mielekkäänsä? Miksi kaikki taide pitää arvostella, arvuutella - tarkoitin, jokaista taideprojektia, poikkitaiteellista kokeilua, poliittista taidetta, höpsöä hauskanpitoa, ja jotain completetely different - pitää sohia, sorkkia ja trollata. Kaipaan kyllä entiseen aikaan kun Neuvostoliitosta sai vain komeita taidekortteja!
    Kuvasin matkalla kalansilmä-objektiivilla. Hirveän ikävää on katsella kun turistit ajavat nokka kohti etelää ;(  Voiko sitä olla yksin yhdessä? Jakaa oman Robinson Cruseo -kokemuksensa virtuaalisesti? Onko Shia edes Lapissa? Edes oikeassa mökissä? Ja missähän mökki on? Etsintä ei ole kuumottavaa, mutta muistan millainen suksi eikun suksee oli kun Alice Cooper jakoi vinkin kuinka viileää, coolia, on olla Lapissa läpinäkyvässä iglussa.... Läpinäkyvästä iglusta saa hyviä kuvia.... Wink wink.
    Miten LaBeouf, Rönkkö & Turner taideteoksena eroaa nykyajasta ja arkipäivästä, jossa jokainen on oman laitteensa äärellä?

Täh! Tämänkään mökin sisällä ei ollut Shia LaBeouf ;(


Alone together seuraa Kiasman linkissä alonetogether.kiasma.fi: "#ALONETOGETHER weaves a virtual link between Kiasma’s visitors and the artists. From 12 April 2017, LaBeouf, Rönkkö & Turner will spend a month in three remote cabins somewhere in Lapland, entirely cut off from other people. A video link to a small cabin installed in the gallery is their only point of contact with the outside world. Inside the Kiasma cabin, the public can speak directly with the artists, who can communicate with visitors—but not with each other—by text. A live video from the gallery appears above, displaying the real-time text communications from the artists as a continuous stream."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti