lauantai 10. syyskuuta 2016

Ei myytävänä! mielenosoitus MC KOO

Ei myytävänä! -tapahtuma 8.9. klo 14-16 Kansalaistorilla Helsingissä. Lavalla oli MC KOO sekä Lossi T.
Satu Ylavaara Photography
Satu Ylävaaran valokuvia 


Satu Ylävaara Photography
Ei myytävänä!, mielenosoitus, MC KOO, Ei myytävänä, Eimyytävänä, #Eimyytävänä,  #Eimyytavana, vammaiset, oikeus. asuminen, palvelut, kilpailuttaminen, Hankintalaki, Satu Ylävaara Photography.


tässä lainaus ASPAn sivulta:
" Vammaisjärjestöt vastustavat sitä, että vammaisten henkilöiden koko elämän mittaisia, välttämättömiä palveluja järjestetään hankintalain mukaisesti palvelujen kilpailutuksen kautta. Ei myytävänä! -tapahtuma kokoaa Helsingin Kansalaistorille suuren joukon kansalaisjärjestöjä ja ihmisiä, joita hankintalaki omakohtaisesti koskettaa.
Torstaina 8. syyskuuta klo 14-16 järjestettävän tapahtuman ohjelmassa on alan asiantuntijoiden kannanottoja ja puheenvuoroja, mukana ovat muun muassa europarlamentaarikotSirpa Pietikäinen ja Merja Kyllönen. Tapahtuman musiikista vastaavat Pertti Kurikan Nimipäivät, Tumppi Varonen, Kalle Salonen ja MC KOO.

Suomi ratifioi kesäkuussa 2016 vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen, joka korostaa vammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta kaikessa päätöksenteossa. Sopimuksen mukaan vammaisella ihmisellä on oikeus valita asuinpaikkansa eikä häntä saa velvoittaa käyttämään tiettyä asumisjärjestelyä. Miten on mahdollista, että nämä perusoikeudet eivät toteudu tämän päivän Suomessa?

Kilpailutus on vastoin ihmisoikeuksia ja tulee pitkällä tähtäimellä sekä inhimillisesti että kansantaloudellisesti erittäin kalliiksi. Nämä elämälle välttämättömät palvelut tulisi rajata hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Monissa Euroopan unionin maissa näin on tehty.

Tule mukaan osoittamaan tukesi ja ottamaan kantaa ihmisarvoisen elämän puolesta!

Tapahtuman järjestävät Vammaisfoorumi ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta. "


tässä lainaus FB-tapahtumasivulta
" Huutolaislaki ei ole enää voimassa. Miten on mahdollista, että ihmisten perusoikeudet eivät silti vieläkään toteudu tämän päivän Suomessa?
Suomi ratifioi viimein vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen kesäkuussa 2016. Sopimus kieltää kaikenlaisen vammaisiin henkilöihin kohdistuvan syrjinnän, korostaa vammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja edellyttää vammaisten ihmisten osallisuutta kaikessa päätöksenteossa. YK:n vammaissopimuksen artiklan 19 mukaan vammainen itse päättää asumisestaan eikä ole velvollinen käyttämään ennalta määrättyjä asumisjärjestelyjä.

Samaan aikaan vammaisten ihmisten asumispalveluita kuitenkin kilpailutetaan Suomessa tavoilla, jotka eivät huomioi asukkaan tarpeita, hänen mielipiteitään tai itsenäisen elämän ja osallisuuden toteutumista. Olisiko sinusta normaalia, ettet voisi itse päättää kenen kanssa asut ja missä asut?

Espoon kaupungin järjestämä vammaisten henkilöiden asumispalveluiden kilpailutus, joka toteutettiin sähköisenä huutokauppana keväällä 2016, on yksi herättävä esimerkki siitä, miten vammaisten ihmisten oikeudet voidaan lopulta sivuuttaa kustannustehokkuuteen vedoten.

Hankintalakia uudistetaan parhaillaan. Tuleeko huutokauppamenettelystä pian normi? Emme halua, että oma elämämme on myytävänä!

Tule sinäkin mukaan osoittamaan tukesi meidän kaikkien ihmisarvoisen elämän puolesta
Ei myytävänä! -tapahtumaan torstaina 8.9.2016 klo 14-16 Kansalaistorille Helsinkiin!
Ohjelmassa kannanottoja ja tervehdyksiä alan asiantuntijoilta ja mm. europarlamentaarikko Sirpa Pietikäiseltä ja Merja Kyllöseltä. Tapahtuman musiikista vastaavat Pertti Kurikan Nimipäivät, Kalle Salonen ja MC KOO.

Tapahtuman järjestävät Vammaisfoorumi ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta (KVANK). "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti