perjantai 24. huhtikuuta 2015

Tätä kuvaa ei ole fotosopattu. Omakuva. Self Portrait

Muotokuva.  asiassa kuvaa voi "manipuloida" paljon ennen napin painallusta, mikä kamera, mikä ohjelma, onko väri, onklo mustavalko, onko valoitus oikein t tarkoituksella väärin, mikä lamppu, onko taskulamppu vai opiskelijavalaisin, kynttilä, luonnonvalo, metallinpala, tv:n hehku ;)
    Itse asiassa olen todella kyrsiintynyt kun photoshop on pilvessä ja niin turhan kallis pär kuukausi. Pitäisi olla photoshop joka ei maksa turhaa niin kuin nyt maksaa. Minua inhottaa fotarin valheellisuus, viimeisessä fotarin seminaarissa nämä "evangelistat" - hirveä ja naurettav nimi muuten, liittyy aivopesuun - hehkuttivat miten voi kuvaa sysätä ja leikata. Oksennan fotarin pääle mainoskuvissa joka tekee naisesta tiesminkä valheellisen olion, myytävän objektin, jota leikataan, laihennetaan, nuorennetaan. Siirtykää pojat maalauslinjalle. Ja stop tykkänään naisen esineellistäminen!
    Photoshop oikeille kuvaajille - jolla on arvomaailma kohdallaan - pitäisi olla edullinen, Se voi olla riisutumpi malli, jota käytetään mm 1940-luvun hienojen sukukuvien skannauksessa, ja vanhojen kuvien siistimisessä ja taltioinnissa. Se voisi lisätä valoisuutta hämäriin otoksiin. Ettekö te ukot tiedä, mitä on naisen eurolla ostaminen? Esimerkiksi kamerahankinnoissa. Objektiiveissä. Kannettavissa. Ulkoisissa muisteissa. Käytän sitten fotarin Elements joka riittää oikealle valokuvaajalle oikeisiin valokuviin. Teen toki multimediaa ja valokuvataidetta, abstraktiakin, mutta taide on asia erikseen kuin turhan tavaran myyminen epäeettisesti, hikipajoissa ja turhaa vettä kuluttaen ja planettaa tuhoten.
      Mutta päivän paras: Perfect Photo Suite oli ilmainen!
tämä on alkup. mustavalkoisella rakeisella ohjelmalla otettu ilman salamaa,  aika tumma. 
tämä on alkup. mustavalkoisella rakeisella ohjelmalla otettu ilman salamaa, hieman muokattu, sitten instagrammissa muokattu
tässä omakuva laavulta, takana joki, vaaleanpunaiseksi pixlr:ssä, joka on mukava, ilmainen ohjelma, sitten instagramattu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti